Diumenge de l’Àngel, Activitats 2018: Visita Torre de l’Homenatge dia 7 d’abril.

Una setmana després de Pasqua, dia en que es celebra la resurrecció de Crist, tenim a la Ciutat de Palma una festivitat amb molta tradició, el diumenge de l’Àngel. Es tracta d’una festa en honor a l’antic patró protector de la ciutat, l’Àngel Custodi.

Parlem d’una de les festes més importants de Mallorca ja des de l’Edat Mitjana. En la que s’organitzava una processó amb un clergue que representava l’àngel. També hi havia l’angeler, que era el síndic que s’encarregava de la festa. A més, aquesta celebració coincidia amb el Pancaritat, que era el nom que rebia el repartiment de pa que els antics jurats de Mallorca feien any entre famílies pobres aquest dia. Un pa que es beneïa a l’oratori del Temple.

A partir de 1981, l’ajuntament de Palma i associacions ciutadanes celebren aquesta trobada al Castell de Bellver. Una oportunitat pels ciutadans per gaudir d’aquest espai de la ciutat, rememorant aquesta tradició tan antiga.

Si voleu més informació d’aquesta celebració, clicau en el següent enllaç.

Aprofitem l’entrada per compartir el programa d’activitats, amb una menció especial a les visites gratuïtes a la torre de l’Homenatge que realitzem des de Gen Cultura. Seran el dia 7 d’Abril per inscripció prèvia en la següent direcció: reserves.gen@gmail.com / També omplint el formulari d’aquesta entrada. Us esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s